Harde schijf vernietigen

harde schijf vernietigen

Het vernietigen van een harde schijf is niet iets wat je even doet. Zeker niet als er gevoelige informatie op staat wat niemand anders in handen mag krijgen. Het is dus belangrijk dat je hem zomaar in de prullenbak gooit of naar de stort brengt en hem daar achterlaat. Zo kan iemand hem zo in zijn computer stoppen en wellicht al jouw bankzaken inzien. Er moet dus nauwkeurig gezorgd worden dat alle data die op de harde schijf staat vakkundig verwijderd wordt voor altijd en je alleen een lege harde schijf overhoud die vernietigd wordt. Een harde schijf vernietigen is iets wat je door expert moet laten zien.

harde schijf vernietigen

Hoe werkt een gespecialiseerd bedrijf?

Een gespecialiseerd bedrijf weet alles van data en hoe je deze veilig kunt verwijderen. Het is in principe geen hogere wiskunde, maar je moet er wel zorgvuldig mee omgaan. Een bedrijf die precies weet wat hij doet. Zeker als bedrijf moet je voldoen aan de privacy wetgevingen. Als er ooit is misgaat wil je ervoor kunnen zorgen dat jij niet aansprakelijk bent en kunt aantonen dat jij er alles aan gedaan hebt om te zorgen dat deze data veilig verwijderd wordt. De overheid neemt privacy als het gaat om gegevens namelijk heel serieus. Als je jouw harde schijf laat vernietigen door een expert krijg je hierbij een vernietigingsverklaring om te laten zien dat hij veilig verwerkt is.

Hoe weet ik zeker dat het vernietigingsbedrijf met mijn gegevens klooit

Als jij een harde schijf aflevert bij een bedrijf waar je harde schijf vernietigen kunt laten doen kunnen hun in principe alles met jouw gegevens doen wat ze maar willen. Het is dus heel erg belangrijk om een betrouwbaar bedrijf te vinden die beschikt over een DIN 66399-norm. Deze norm is heel erg streng en hier wordt streng op gecontroleerd. Deze norm verzekerd dat de vernietiging wordt gedaan volgens de AVG wetgeving die de overheid heeft gesteld.

Recycling

Wat gebeurt er met de materialen na het vernietigen van de harde schijven. Het materiaal waarvan de harde schijven zijn gemaakt kunnen heel erg mooi gebruikt worden voor andere dingen. Deze elektronica worden bij het harde schijf vernietigen zorgvuldig verdeeld om er zo voor te zorgen dat ze gebruikt kunnen worden voor nieuwe elektronica of andere doeleinden. Vaak worden van elektronische apparaten nieuwe elektronische apparaten gebruikt. Zo kan iemand een gloednieuwe waterkoker kopen gemaakt van twee of drie oude waterkokers. Zo hoeven er geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden, maar kun je de oude nog een keer gebruiken. Dit is heel goed voor het milieu en het behouden van schaarse grondstoffen. Als alle spullen gerecycled zouden worden scheelt dit de driekwart in het gebruik van schaarse grondstoffen wat de levensduur van de grondstoffen enorm verlengt.

Verdienen aan kapotte elektronica

Als je jouw elektronica inlevert bij een bedrijf die dit recycled krijg je er een klein bedrag voor terug per kilo. Zo kun je ook nog wat verdienen aan jouw kapotte elektra. Zo kun je misschien wel een nieuwe harde schijf kopen na het verkopen van jouw kapotte oude harde schijven.